Akcija Sat za našu planetu večeras i u Srbiji

Izvor: Studio B, 19.Mar.2016, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija Sat za našu planetu večeras i u Srbiji

Večeras u 20.30 u domovima, školama, poslovnim zgradama, na znamenitim gradjevinama i spomenicima širom planete, na jedan sat biće isključena osvetljenja, kao deo akcije "Sat za našu planetu" koju organizuje Svetski fond za prirodu (WWF).

Centralne manifestacije u okviru te akcije u Srbiji, večeras od 20.30 do 21.30 biće održane u Beogradu ispred Skupštine Grada, u Novom Sadu na Trgu slobode i u Nišu u amfiteatru na keju.

Akciji će se kako je najavljeno priključiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i brojne banke, kao i trgovinska kompanija Delez Srbija gašenjem dekorativnih rasveta na svojim objektima.

Akcija "Sat za našu planetu" je pokrenuta 2007. u Sidneju i postala je globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od dve milijarde ljudi iz oko 7.000 gradova u 172 zemlje sveta, a Srbija se toj inicijativi pridružila 2009.

U Srbiji od prošle godine u ovoj svetskoj akciji učestvuju 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

Globalna kampanja "Sat za našu planetu" okuplja pojedince, organizacije, institucije i kompanije i šalje snažnu poruku da je moguće ublažiti posledice klimatskih promena i promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih živih jedinki.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Akcija "Sat za našu planetu" večeras na Trgu slobode

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2016

Akcija "Sat za našu planetu" održaće se večeras, 19. marta na Trgu slobode...Sat vremena, odnosno od 20:30 časova, biće isključena svetla na pojedinim institucijama i ustanovama i čime će Novi Sad simbolično izraziti svoje zalaganje za smanjenje posledica klimatskih promena i održivu upotrebu...

Nastavak na Radio 021...

„Sat za našu planetu“

Izvor: DobreVesti.rs, 19.Mar.2016

BEOGRAD - Svetski fond za prirodu (WWF) pozvao je građane i institucije da se i ove godine uključe u globalnu akciju „Sat za našu planetu“.. . .Centralni događaj se održava danas u 20:30 časova po lokalnom vremenu, u tri grada u Srbiji:. .Beograd – na platou ispred Skupštine grada Beograda.Novi...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.