Akcija Rezač: Troje pušteno iz pritvora

Izvor: B92, 14.Jan.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Rezač": Troje pušteno iz pritvora

Beograd -- Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor za troje osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji ''Rezač''.

Oni su bili uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili budžet grada Beograda za više od 45 miliona dinara, a republčki budžet za više od 44 miliona dinara.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu uvažilo je žalbe branilaca okrivljenih i preinačilo odluku sudije za prethodni postupak tako što je ukinulo pritvor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ljiljani Matović, Zvezdani Cvetanovski i Vladimiru Nikoliću, rekla je danas Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Njima je pritvor bio određen krajem decembra zbog opasnosti da će uticati na svedoke u toku istrage.

Bili su uhapšeni u velikoj policijskoj antikoruptivnoj akciji ''Rezač'' 26. decembra, sa još sedam osumnjičenih u vezi sa slučajem protiv bivše direktorke Agencije za borbu protiv korupcije Zorane Marković i bivšeg gradskog sekretara za urbanizam i građevinske poslove Nenada Komatine.

Markovićeva i Komatina su još u pritvoru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.