Akcija Oluja: Hrvati optužili prvog Hrvata

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2014, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija Oluja: Hrvati optužili prvog Hrvata

Županijsko Državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu za ratni zločin u akciji "Oluja" protiv pripadnika hrvatskih oružanih snaga Rajka Kričkovića za ubistvo tročlane srpske porodice Sovilj u selu Kijane 1995. godine, saopštilo je danas Tužilaštvo za ratne zločine Srbije.

Sa hrvatske "proslave" akcije Oluja

 

Kričković je optužen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, navodi se u saopštenju.

 

Podseća se da je podatke i dokaze u tom predmetu nadležnima u Hrvatskoj dostavilo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije, na osnovu Sporazuma iz 2006. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj “Mediji”: Vaskrsavanje vedeta ratnog huškanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2014

Kao nus efekat iznošenja detalja o pretnjama koje su upućene zameniku tužioca za ratne zločine Srbije Brunu Vekariću i članovima njegove porodice, do javnosti je doprlo i saznanje da Tužilaštvo i dalje radi na predmetu nazvanom “Mediji”. Radi se o istragama protiv lica osumnjičenih da su...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

RAZBIJEN BALKANSKI KOKAINSKI LANAC: Dileri drogu dovozili iz Afrike i Južne Amerike

Izvor: Telegraf.rs, 26.Nov.2014

Tužilaštvo tvrdi da je grupu okupio prvooptuženi 30-godišnjak koji je od juna 2012. godine do decembra 2013. saradnike za krijumčarenje pronašao u Vukovaru i drugim mestima u Hrvatskoj, Sloveniji, ali i šire..Sud u Osijeku podigao je optužnicu protiv trojice hrvatskih i po jednog državljanina...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.