Akcija Lift nije igračka na Dorćolu

Izvor: Blic, 02.Apr.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Lift nije igračka" na Dorćolu

Predstavnici grada Beograda, javnih preduzeća, udruženja građana, medija i poznate ličnosti organizovali su danas akciju „Lift nije igračka”, lepeći edukativne plakate u stambenim zgradama u okolini osnovne škole „Mihajlo Petrović – Alas” na Dorćolu.

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić rekao je, tim povodom, da grad zajedno sa „Gradskim stambenim” preduzećem posebnu pažnju posvećuje bezbednosti dece i mladih u prestonici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Nažalost situacija sa malim Aleksom, koji je nedavno doživeo povredu prilikom izlaska iz zaglavljenog lifta, pokazala je da na edukaciji i bezbednosti dece, zajedno sa školama i roditeljima, treba konstantno raditi da nam se u budućnosti ne bi dešavale slične stvari - ukazao je Antić.

Član gradskog veća Miroslav Čučković uputio je apel roditeljima da decu ispod 12 godina ne puštaju samu u lift.

Direktor JP „Gradsko stambeno” Slobodan Miljković izrazio je još jednom žaljenje zbog nesretnog slučaja, koji je zadesio malog Aleksu u zemunskom naselju „Sava Kovačević” i podsetio da nadležne službe, putem svakodnevnih edukacija, čine sve što je u njihovoj moći da se takve nemile stvari izbegnu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.