Akcija Igrač: Određen jednomesečni pritvor osumnjičenima za dilovanje droge, među njima i zatvorskom policajcu

Izvor: Blic, 13.Maj.2017, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Igrač": Određen jednomesečni pritvor osumnjičenima za dilovanje droge, među njima i zatvorskom policajcu

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor za 13 osoba osumnjičenih za dilovanje droge, a koji su uhapšeni u policijskoj akciji kodnog naziva "Igrač".

Tužilaštvo KS predložilo je juče jednomesečni pritvor zatvorskom policajcu KPZ Sarajevo Asmiru Hori, te Alenu Fazlagiću, Dejanu i Miroslavu Hršumu, Daliboru Vaskoviću, Jusufu Jusiću, Damiru Zebi, Sanjinu Handžiću, Dženanu Zahiroviću, Sanjinu Veljanu, Jasminu Brajkoviću, Harisu Prašoviću i Enisu Rezakoviću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Svima je određen pritvor - rekao je advokat Izet Baždarević za Klix.ba, koji zastupa zatvorskog policajca Asmira Horu. On se sumnjiči za unošenje droge i mobilnog telefona u zatvor.

Tokom akcije su prikupljeni dokazi radi dokumentovanja krivičnih dela razbojništva, protivpravnog lišavanja slobode, ucene, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge, zloupotrebe službenog položaja, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, udruživanja radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja i municije.

Daliboru Vaskoviću, Alenu Fazlagiću i Dejanu Hršumu na teret se stavlja i otmica i razbojništvo nad Sarajlijom kojeg su kidnapovali i opljačkali.

Krivična dela su izvršena u okviru organizovane kriminalne grupe, a akcija je trajala više meseci.

Tokom hapšenja vršeni su pretresi osoba, stanova i automobila, preduzete su i druge radnje dokazivanja te je pronađeno i oduzeto blizu 10 kilograma raznih vrsta droge, određena suma novca koji potiče iz vršenja krivičnih dela, određena količina oružja i municije, kao i drugih predmeta koji se mogu koristiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.