Izvor: B92, 11.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija DS-a u Beogradu

Beograd, Čačak -- Za dva dana 8.000 Beograđana podržalo je poslaničke kandidate DS-a u akciji "Mnogo dobrih kandidata".

Gradski odbor Demokratske stranke Beograd započeo je u petak 8. decembra akciju u okviru koje će građani Beograda, tokom narednih deset dana, prvi put imati priliku da se izjasne koje bi kandidate sa liste Demokratske stranke želeli da vide u poslaničkim klupama.

Pored izjašnjavanja o budućim poslanicima, građani imaju mogućnost da odrede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prioritetne probleme u svojim opštinama i u svom komšiluku koje bi trebalo najhitnije rešiti, saopštio je DS.

Na predstojećim parlamentarnim izborima građani će imati priliku da izaberu politiku koja će Srbiju voditi u EU, da daju podršku brzom ekonomskom razvoju i stvaranju konkretnog socijalnog programa za sve kojima je pomoć neophodna, kao i postavljanju strogih moralnih normi sa ciljem smanjenja korupcije i poštovanja svih građanskih prava.

Obaveza Demokratske stranke je da zastupa takvu politiku. Konkretno, tražimo podršku od građana za slobodnu, snažnu, stvaralačku i solidarnu Srbiju, saopštava DS.

Najveći broj građana izjašnjava se lično na više od 40 štandova u čitavom Beogradu. Na svim štandovima građani imaju priliku da razgovaraju sa svojim poslaničkim kandidatima, navodi DS.

DS odgovara Iliću

Ogovarajući na današnju izjavu Velimira Ilića da koalicija DSS-NS ima najboljeg kandidata za premijera dok Demokratska stranka forsira pokojnog premijera Đinđića, DS je odgovorio da je takvom izjavom Ilić "još jednom pokazao odsustvo političke kulture, kao i da nema elementarnog pijeteta prema ubijenom premijeru, koji je tragično stradao zbog svoje opredeljenosti za demokratsku Srbiju".

Demokratska stranka saopštava da je nastavljač politike Zorana Đinđića, njegove borbe za reforme, demokratizaciju i uključivanje Srbije u međunarodne tokove.

"Sramno je u cilju postizanja jeftinih poena poigravati se sa imenom Zorana Đinđića. Demokratska stranka ne mora da licitira sa kandidatima za premijera kao sa svojim predizbornim adutom jer ima ozbiljan program i u svom timu mnogo stručnjaka koji mogu da ga sprovedu", navodi DS.

Petrović: Partnerstvo važno i za privredu

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović kaže da je pristupanje Srbije Partnerstvu za mir važno za bezbednost zemlje i za razvoj privrede.

"Srbija time postaje deo sistema kolektivne bezbednosti, ali je to podjednako važno i zbog ekonomije jer su investicije u svakoj zemlji koja je pristupila Partnerstvu za mir višestruko uvećane već posle godinu dana", rekao je Petrović na tribini DS-a u Čačku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.