Akcija Beli slon, uhapšeni i Srbi

Izvor: RTS, 19.Apr.2012, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Beli slon", uhapšeni i Srbi

Najmanje 54 dilera droge uhapšena u velikoj akciji italijanske policije. Vođa kriminalne grupe je Srbin K.K, prenose mediji u Breši. U akciji "Beli slon" zaplenjeno 300 kilograma kokaina i 730 kilograma hašiša.

Italijanska policija uhapsila je pripadnike međunarodne kriminalne grupe koja se bavila trgovinom drogom, a, kako javljaju tamošnji mediji, grupu su predvodili kriminalci iz Srbije i Crne Gore.

U akciji je zaplenjeno najmanje 300 kilograma kokaina koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je iz Južne Amerike stizao preko Španije, kao i 730 kilograma hašiša. U akciji je učestvovalo 350 karabinjera i pripadnika italijanske finansijske policije.

U akciji "Beli slon", koja je počela juče, do sada su uhapšene 54 osobe u više gradova u Italiji.

Kako prenose mediji u Breši, na čelu organizacije je 40-godišnji Srbin K.K. On je u svojoj zemlji tražen zbog trgovine drogom, pa se stalno nalazi u bekstvu, a kriminalna organizacija je imala "filijale" u Sarajevu i Barseloni, prenosi internet portal Quibresha.it.

Među uhapšenima ima i državljana BiH.

Predstavnik policije Paolo Kompanjone je na konferenciji za novinare rekao da su organizaciju predvodili kriminalci iz Srbije i Crne Gore, koji su imali pomagače u Italiji, prenosi lokalni list Đornale di Breša.

Kako prenose italijanski mediji, hapšenje je usledilo pošto je jedan član kriminalne organizacije rešio da sarađuje sa italijanskom policijom, u nameri da prekine sa kriminalnim aktivnostima.

Italijanska policija sarađivala je sa policijama Albanije, BiH, Srbije, Grčke, Češke i Švedske. Istraga o ovom slučaju počela je još krajem 2008. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.