Ajatolah Hamnei se obrušio na Zapad - traži neprijateljski stav

Izvor: B92, 28.Jul.2021, 12:43

Ajatolah Hamnei se obrušio na Zapad - traži neprijateljski stav

Iranski vrhovni verski vođa, ajatolah Ali Hamnei obrušio se danas na Zapad tokom poslednjeg sastanka sa vladom odlazećeg predsednika Hasana Rohanija.

Ta vlada je postigla polovičan nuklearni sporazum sa svetskim silama.

Hamnei je upozorio da je iskustvo pokazalo da "zapadnjaci ne pomažu, već udaraju gde i kad god je moguće".

Ajatola Ali Hamnei je ovo izjavio nedelju dana pre polaganja zakletve novoizabranog iranskog predsednika Ibrahima Raisija, ajatolahovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štićenika i tvrdokornog konzervativca, koji će predvoditi vladu Irana u nastavku posustalih Bečkih pregovora za oživljavanje tzv. iranskog nuklearnog dogovora, prenosi AP.

Hamnei je nazvao SAD tvrdoglavim i optužio ih za zastoj u pregovorima koji bi trebalo da ograniče iranski nuklearni program i obogaćivanje uranijuma u zamenu za ukidanje sankcija.

On je ocenio da je vlada prethodnog predsednika Hasana Ruhanija "bila naivna" i poručio da bi drugi trebalo da iskoriste stečeno iskustvo da se "Zapadu ne može verovati".

"Prethodna vlada je dokazala da poverenje prema Zapadu ne daje rezultate", poručio je Hamnei.

Poznavaoci prilika tvrde da je Raisi sklon da se vrati za pregovarački sto i prihvati sporazum o ograničavanju proizvodnje obogaćenog uranijuma u zamenu za ukidanje sankcija, dok je Hamnei na stanovištu da bi Iran trebalo da zauzme tvrđi, više neprijateljski stav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iranski vrhovni vođa: Iskustvo odlazeće vlade je da poverenje u Zapad ne funkcioniše

Izvor: Danas, 28.Jul.2021

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei izjavio je danas da iskustvo odlazeće vlade u Teheranu pokazuje da "poverenje u Zapad ne funkcioniše".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.