Ajatolah Ali Hamnei obećao osvetu za ubistvo iranskog naučnika

Izvor: B92, 28.Nov.2020, 12:26

Ajatolah Ali Hamnei obećao osvetu za ubistvo iranskog naučnika

Vrhovni verski vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, danas je poručio da će se Iran osvetiti za likvidaciju nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadeha.

On je najavio da će nuklearna istraživanja biti nastavljena.

Hamnei je ovo saopštenje objavio na svom Tviter nalogu, dan nakon što je Fahrizadeh ubijen u napadu iz zasede nadomak iranske prestonice Teherana, preneo je Rojters.

U jutrošnjem izveštaju CNN se predočava da bi ova likvidacija mogla bi da izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novi porast napetosti i konfrontaciju između Irana i njegovih protivnika u poslednjim nedeljama mandata predsednika SAD Donalda Trampa, čime bi nastojanja novoizabranog američkog predsednika Džo Bajdena da oživi proces detanta koji je započela administracija Baraka Obame, bila dodatno otežana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.