Agrobanka vrh ledenog brega?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Agrobanka" vrh ledenog brega?

NOVI SAD -

Ni posle višestrukih najava vodećih funkcionera Vlade Srbije da će u vezi sa nezakonitim poslovanjem "Agrobanke" uslediti hapšenja brojnih biznismena, ali i ljudi iz vrha vlasti u prethodnom sazivu Vlade, javnost još uvek nije upoznata sa time ko će se sve naći na udaru zakona zbog upletenosti u kriminalno poslovanje Agrobanke. Radio - televizija Vojvodine istražuje da li će "Agrobanka" biti prva velika afera u kojoj će pred zakonom zaista odgovarati svi koji su u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nju bili umešani.

Stručnjaci upozoravaju da je razotkrivanje nezakonitosti u poslovanju banke komplikovan proces jer se zbog korporativnog upravljanja malverzacije otkrivaju tek kada se jedan tako veliki sistem, kao što je "Agrobanka", nađe pred bankrotom. Oni dodaju i da za ovu vlast nije dovoljno da dokaže da nije imala veze sa nezakonitim poslovanjem "Agrobanke", već je neophodno da pokaže svoj kapacitet da sve umešane izvede pred lice pravde.

Stručnjaci dodaju da, čak i ako je bilo onih koji su upozoravali na nezakonito poslovanje, a njihova upozorenja nisu naišla na odobravanje nadležnih, sada postoji velika šansa da afera bude preispitana do kraja.

Podsetimo, do sada je zbog navodne umešanosti u nezakonito poslovanje "Agrobanke", odobravanje kredita bez pokrića i nanošenja štete državi u visini od čak 300 miliona evra uhapšeno devetoro ljudi. Među uhapšenima su bivši prvi čovek "Agrobanke", Dušan Antonić, njegov sin Milan, kao i nekoliko njihovih bliskih saradnika. U javnosti se međutim spekuliše da su u pomenutu aferu upleteni brojni domaći biznismeni i političari.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.