Agonija Srba na Skijatosu: Zaglavljeni na trajektu zbog jakog nevremena

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 19:24

Agonija Srba na Skijatosu: Zaglavljeni na trajektu zbog jakog nevremena

Grupa od tridesetak srpskih turista zarobljena je čitav dan na trajektu koji je isplovio sa Skijatosa ka Volosu ali ne može da pristane zbog jakog nevremena.

Grupa od tridesetak srpskih turista zarobljena je čitav dan na trajektu koji je isplovio sa Skijatosa ka Volosu ali ne može da pristane zbog jakog nevremena koje je pogodilo taj deo Grčke.

Reč je o putnicima koji su na letovanje krenuli u individualnim aranžmanima. Vest o ovoj grupi srpskih turista je potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Aleksandar Seničić.

"Dobio sam poruku od individualnih putnika koji su krenuli sa Skijatosa prema Volosu i oni su na brodu već ceo jedan dan. Ne mogu da pristanu uopšte i onda su krenuli prema Solunu. Zadnje što imam od informacija jeste to da je tamo njih tridesetak. To su individualni putnici koji su samostalno bili na letovanju i nisu slušali upozorenja da se nigde ne kreće zbog nevremena. I sada su zaglavili na tom trajektu," rekao je Seničić .

On je rekao za naš portal da je moguće da će trajekt biti sproveden do luke u Solunu jer je pristajanje u Volosu trenutno nemoguće.

"Verujem da će ih sprovesti do Soluna, pretpostavljam da je to jedini način. Jer ipak je Solun velika luka, tu će moći da se priđe i uđe na neki način. Ima različitih primera, ljudi moraju da shvate da su ovo vanredne okolnosti i da ne treba da se junače, nego da sačekaju da nevreme prođe. Proći će za dan ili dva i onda možemo da pričamo kako i na koji način da se vrate," rekao je Seničić.

Grčka policija je u utorak naredila da vozila napuste ulice centralnog grada Volosa i obližnjeg planinskog regiona Pilion, pošto je jaka oluja Danijel pogodila tu oblast. Za samo 24 sata pala je najveća količina padavina, od kada su počela merenja, pretvorila ulice u poplavljene bujice i pri tom odnela neka vozila u more. Među njima su i automobili naših državljana, koji letuju u toj grčkoj regiji.

"Ono što je naš savet turistima koji se nalaze u pogođenim područjima jeste da slušaju upozorenja, da slušaju šta im govori civilna zaštita i policija, ako im kažu da ne napuštaju mesto i ne kreću, da budu vrlo disciplinovani, jer u suprotnom mogu da se nađu u veoma teškim situacijama," rekao je Dušan Spasojević, ambasador Srbije u Grčkoj.

Vlasti su na mobilne telefone poslale upozorenja stanovnicima drugih oblasti srednje Grčke, lancu ostrva Sporadi i ostrvu Evija da ne izlaze iz kuća. Obilne padavine i jaki vetrovi očekuju se do četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.