Agencije UN sutra spuštaju zastave na pola koplja zbog pogibije zaposlenih

Izvor: Beta, 11.Mar.2019, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencije UN sutra spuštaju zastave na pola koplja zbog pogibije zaposlenih

Medjunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je da će Ujedinjene nacije i njihove agencije sutra spustiti zastave na pola koplja posle nagoveštaja da je 19 zaposlenih u organizacijama povezanim s UN poginulo u padu Boinga 737 u Etiopiji.U saopštenju se navodi da su medju tim organizacijama Svetska banka, Medjunarodna unija za telekomunikacije, Program UN za životnu sredinu i druge.U padu aviona poginula je žena zaposlena u IOM, Nemica En-Katrin Fajgl, navodi se u saopštenju.Avion Etiopijan erlajnsa srušio se u nedelju ujutru ubrzo po poletanju sa aerodroma u Adis Abebi, na letu za Najrobi. Poginulo je svih 157 putnika i članova posade. U avionu su bili putnici iz 35 država, od kojih su neki leteli na samit UN posvećen životnoj sredini koji u ponedeljak treba da počne u Najrobiju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Agencije UN sutra spuštaju zastave na pola koplja zbog pogibije zaposlenih

Izvor: Danas, 11.Mar.2019

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je da će Ujedinjene nacije i njihove agencije sutra spustiti zastave na pola koplja posle nagoveštaja da je 19 zaposlenih u organizacijama povezanim s UN poginulo u padu Boinga 737 u Etiopiji. Članak Agencije UN sutra spuštaju zastave na pola...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.