Agencija za borbu protiv korupcije tvrdi da dobija mnogo neosnovanih prijava

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2020, 11:32

Agencija za borbu protiv korupcije tvrdi da dobija mnogo neosnovanih prijava

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da dobija veliki broj neosnovanih prijava kojima se ukazuje na moguće nepoštovanje zakonskih normi u izbornoj kampanji.

"Dosadašnje prijave pokazuju da su građani zainteresovani da izborni proces protekne u skladu sa pravilima te da imaju snažnu antikorupcijsku svest, a sa druge strane, kod jednog broja prijava čiji podnosioci aktivno deluju u borbi protiv korupcije i dobro poznaju zakone iznenađuju netačni, nejasni, pravno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << neosnovani navodi", kaže se u saopštenju.

Prema navodima u saopštenju, ima i prijava za koje poznavaoci te oblasti moraju da znaju da ne spadaju u nadležnost Agencije za brobu protiv korupcije.

Iz Agencije su poručili da se korupcija "ne suzbija svesnim umnožavanjem neosnovanih prijava, već odgovornim i argumentovanim ukazivanjem na moguće nepoštovanje zakonskih normi u izbornoj kampanji".

"Takođe, ovim putem ih dodatno ohrabrujemo da i dalje prijavljuju sumnju na kršenje propisa, ali i napominjemo da će prijave, za koje Agencija nije nadležna, biti odbačene", navedeno je u saopštenju.

Kako su još dodali, po prijavama koje ukazuju na eventualne povrede Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Zakona o finansiranju političkih aktivnosti postupa se od dana kada je Republička izborna komisija proglasila nastavak izbornih radnji.

U saopštenju se, međutim, ističe da obavezu objavljivanja rešenja na vebsajtu u roku od 24 časa, Agencija za borbu protiv korupcije ima samo kada se predmet odnosi na povredu Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, u postupku vođenom protiv političke stranke, ali ne i kada se postupak vodi protiv funkcionera.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agencija za borbu protiv korupcije dobija mnogo neosnovanih prijava

Izvor: Danas, 26.Maj.2020

 Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da dobija veliki broj neosnovanih prijava kojima se ukazuje na moguće nepoštovanje zakonskih normi u izbornoj kampanji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.