Agencija pokrenula 186 postupaka protiv funkcionera, među njima i ministar

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencija pokrenula 186 postupaka protiv funkcionera, među njima i ministar

Beograd -- Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula tokom prošle godine 186 postupaka protiv funkcionera zbog lažnih ili nepotpunih podataka o imovini.

KakoTanjug prenosi pisanje "Večernjih novosti", među njima su i jedan ministar, 36 narodnih poslanika, savetnik predsednika Republike, 76 sudija, osam tužilaca i zamenika i dva državna sekretara i rektora univerziteta.

Kako se navodi u godišnjem izveštaju o radu Agencije koji je poslat u Skupštinu Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvobitno je planirano da se proveri imetak 317 funkcionera, ali su, na kraju, uspeli da provere njih 275, dodaju "Novosti".

Istovremeno, na lokalnom nivou pokrenuto je 116 postupaka, među kojima su predmeti o četiri gradonačelnika.

Agencija je pronašla i da je nepravilnosti bilo u imovinskim kartama 46 direktora i njihovih zamenika u javnim preduzećima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agencija za bormbu protiv korupcije: Pokrenuto 186 POSTUPAKA PROTIV FUNKCIONERA zbog lažnih podataka o imovini

Izvor: Blic, 04.Apr.2019

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je tokom prošle godine 186 postupaka protiv funkcionera koji nisu dostavili na vreme, uopšte nisu poslali ili su prikazali lažne podatke o svojoj imovini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.