Afrika i životinje: Britanski vojnici spasavaju ugrožene nosoroge od lovokradica

Izvor: B92, 26.Dec.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afrika i životinje: Britanski vojnici spasavaju ugrožene nosoroge od lovokradica

Životinje su prebačene iz parka u Južnoj Africi u nadi da će biti zaštićene od lovokradica.

Britanske trupe pomogle su da se prebaci grupa izuzetno ugroženih crnih nosoroga iz Južne Afrike u Malavi kako bi ih zaštitili od lovokradica.

Vojnici iz Drugog kraljevskog Gurka bataljona prebacili su 17 životinja, koje su na meti lovaca zbog rogova, u nadi da će im pružiti bolju zaštitu.

Prebačeni su vazdušnim i drumskim putem iz Kvazuku-Natala u Južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Africi u Nacionalni park Livonde u Malaviju.

Trupe su tokom naredna tri meseca obučavale rendžere kako da zaštite nosoroge.

Britanska vlada kaže da je opredelila više od 36 miliona funti za bornbu protiv ilegalne trovine divljih životinja u periodu od 2014. do 2021.

Deo sredstava namenjen je za podršku prekograničnom radu koji omogućava bezbednije prebacivanje životinja između različitih područja i preko državnih granica.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Afrika i životinje: Britanski vojnici spasavaju ugrožene nosoroge od lovokradica

Izvor: Radio 021, 26.Dec.2019

Životinje su prebačene iz parka u Južnoj Africi u nadi da će biti zaštićene od lovokradica...PA Media..Britanske trupe pomogle su da se prebaci grupa izuzetno ugroženih crnih nosoroga iz Južne Afrike u Malavi kako bi ih zaštitili od lovokradica...Vojnici iz Drugog kraljevskog Gurka bataljona...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.