Afrički anticiklon u Srbiji ponovo jača; Čeka nas pakao, a danas upaljena dva alarma

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 07:38

Afrički anticiklon u Srbiji ponovo jača; Čeka nas pakao, a danas upaljena dva alarma

Meteorolog Ivan Ristić najavio promenljivo vreme, uz pljuskove i grmljavinu, uz mapomenu da se do kraja nedelje očekuje čak tropskih 37 stepeni Celzijusovih.

"Visinski ciklon koji je iznad Grčke kreće na sever i uticaće na vreme kod nas. Tokom dana smena sunca i oblaka popodne sa lokalnim pljuskovima kiše i grmljavinom. Duvaće umeren istočni i jugoistočni vetar", napisao je Ristić na svom Fejsbuk profilu i dodao:

Najavio je i da će od četvrtka zbog jačanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << afričkog anticiklona prema nama biti puno sunca a malo oblaka.

Prema njegovim rečima, temperature će rasti i za dane vikenda kretaće se od 33 do 37 stepeni Celzijusovih.

Kako je još naveo, toplotni talas trajaće do 25. avgusta kada se očekuje nova tura naoblačenja sa kišom koje će doneti zahlađenje.

Inače, RHMZ je za danas upalio narandžasti meteoalarm koji je nasnazi u Banatu i Pomoravlju, zbog najavljenih obilnih padavina, dok je u ostalim delovima Srbije upaljen žuti meteo alarm zbog grmljavine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.