Izvor: Danas, 18.Feb.2013, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aflatoksini u mleku na gornjoj granici

Analiza Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) pokazala je da je prisustvo aflatoksina u mleku koje se prodaje u većim trgovinama u Srbiji na gornjoj dozvoljenoj granici, izjavio je predsednik NOPS-a Goran Papović. „Ispitano je 17 uzoraka mleka domaćih i inostranih proizvođača. Rezultati su pokazali da je mleko bezbedno za ishranu, ali da je potrebna češća provera kvaliteta te namirnice“, rekao je Papović.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Papović: Rezultati mleka različiti zbog različitih laboratorija

Izvor: S media, 19.Feb.2013, 14:57

Rezultati kontrole mleka koje je objavila Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS), Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i Ministarstvo poljoprivrede razlikuju se jer su ispitavanja radjena u različitim laboratorijama, koje imaju neuskladjene kriterijume, izjavio je predsednik NOPS-a Goran...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.