Afera Agrobanka: Uhapšen Sekulić i još osmoro

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera Agrobanka: Uhapšen Sekulić i još osmoro

Privedeno devet osoba iz sistema "Habitfarma", osumnjičenih za umešanost u aferu "Agrobanka". Među uhapšenima i Radoslav Lale Sekulić i njegov sin.

Policija je u akciji, koja je počela jutros, privela devet osoba osumnjičenih za malverzacija u aferi "Agrobanka", rekao je na konferenciji za novinare direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je rekao da se traga za još dve osobe, kao i da se narednih dana očekuje privođenje druge dve osobe, javila je RTS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević ranije danas je izjavio da je reč o ljudima iz sistema "Habitfarm", koji se sumnjiče za zlupotrebe kredita i bankarskih garancija.

"Radi se o odgovornim licima u preduzećima 'Habitfarm', 'Svis farmacija', 'Svis intermedikal', 'Produkt trejd fajnans', 'Vestern stajl', 'Merkjuri internacional', 'Luton' i 'Novi dani'. Reč je o povezanim pravnim licima koja su bila korisnici kredita i bankarskih garancija u oštećenoj banci. Visina njihovih obaveza prama 'Agrobanci' u ovom trenutku iznosi preko pet milijardi i 500 miliona dinara", rekao je Radisavljević.

Radisavljević je rekao da je nad svim pomenutim preduzećima pokrenut je stečajni postupak, a da su neka od njih i likvidirana. Tužilaštvo i policija nastavljaju proveru ostalih kredita koji nisu vraćeni "Agrobanci".

Akcija se sprovodi u sklopu aktivnosti državnih organa u sistemskoj borbi protiv korupcije, koju je Vučić ranije najavio. Premijer Ivica

Premijer Ivica Dačić najavio je da će istraga biti proširena i nastavljena.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije je pokrenulo istragu protiv predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još devet osoba osumnjičenih da su oštetili tu banku nezakonitim odobravanjem kredita.

(MONDO/agencije, foto:Tanjug/Sava Radovanović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.