Advokatica: Praljku će biti organizovana privatna sahrana

Izvor: B92, 02.Dec.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokatica: Praljku će biti organizovana privatna sahrana

Zagreb -- Bivšem komandantu snaga bosanskih Hrvata biće organizovana privatna sahrana prema njegovoj želji, izjavila je njegova advokatica Nika Pinter.

Praljak je u zapečaćenom pismu uupućenom porodici pre nekoliko godina naveo da želi da privatnu sahranu, rekla je Frans presu Nika Pinter i dodala da to pismo nema nikakve veze s njegovim samoubistvom u sredu.

Holandsko tužilaštvo saopštilo je u petak uveče da je Praljak preminuo od srčanog udara izazvanog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cijanidom.

"Preliminarni rezultati toksikoloških analiza pokazali su da je Praljak imao visoku koncentraciju kalijum-cijanida u krvi", navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje da je to izazvalo "srčani udar za koji se sumnja da je uzrok smrti".

Nika Pinter je dodala da se za sada još ne zna datum sahrane i kada će posmrtni ostaci Praljka biti prebačeni iz Holandije u Hrvatsku.

Praljak (72) popio je 29. novembra otrov u sudnici Haškog tribunala, neposredno pošto ga je sud pravosnažno osudio na 20 godina zatvora zbog progona Muslimana, 1993-94. godine.

Nedugo zatim, Praljak je preminuo u jednoj haškoj bolnici.

Krivičnu istragu o Praljkovom samoubistvu sprovode holandske vlasti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Advokatica: Praljku će biti organizovana privatna sahrana

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2017

Bivšem komandantu snaga bosanskih Hrvata, generalu Slobodanu Praljku koji je izvršio samoubistvo u sudnici Haškog tribunala, biće organizovana privatna sahrana prema njegovoj želji, izjavila je danas njegova advokatica Nika Pinter...Praljak je u zapečaćenom pismu uupućenom porodici pre nekoliko...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.