Advokati tražili ukidanje pritvora pripadnicima Belivukove grupe

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 20:18

Advokati tražili ukidanje pritvora pripadnicima Belivukove grupe

Danas su branioci nekoliko optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, predložili da im sud ukine pritvor.

Advokati Nemanje Lakićevića, Milovana Tadića, Aleksandra Vučeljića, Alekse Šejića, Vladimira Greka, Senada Rešovića, Dragana Mitrovića i Alekse Stošića predložili su sudu da im ukine pritvor ili određivanje blaže mere zabrane napuštanja stana.

Tužilac se protivio predlozima odbrane, a sudsko veće se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povuklo radi donošenja odluke. Prethodno je na suđenju prikazana dokumentacija u vezi sa ubistvom Zdravka Radojevića. Prikazana je fotografija muškarca koji leži na podu na najlonu, okrenut glavom ka podu, dok su mu ruke vezane iza leđa, a kojeg je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić rekao da je Radojević. Na naredne tri fotografije vidi se, kako je rekao Lalić, Radojević koji puni mecima šaržer jednog pištolja, što je kasnije korišćeno u "fingiranoj " pucnjavi na Marka Budimira, tvrdi Lalić. Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin je naveo da prepoznaje fotografije, jer je tada bio prisutan. Prikazana je i prepiska sa kriptovane aplikacije "Skaj" u kojoj se navodi: "Evo Kaniđa kaže da puni utoku i kreće na Aresa". Lalić navodi da je Kaniđa bio Radojevićev nadimak na aplikaciji "Skaj" dok je Ares na istoj aplikaciji bio Miloš Budimir. Među prepiskama koje su se prikazale videle su se poruke "Ja sam ga raskomadao" i "Bio je bolestan i u glavu, a i ovi ostali organi mu nisu bili baš nešto". U sudnici su puštene glasovne poruke, za koje Lalić tvrdi da se čuje da Miljković savetuje optuženog Nemanju Lakićevića šta da kaže u policiji gde su Radojevićevi automobili, kada su ga pozvali na informativni razgovor zbog Radojevićevog nestanka. U prepiskama se navodi: "Ako pitaju za kola, samo reci da pitaju Zdravka". Radojević je, prema navodima iz optužnice, otet i ubijen u kući u Ritopeku 10. novembra 2020. godine. U sudnici je prisutna i Jelena Veličković, supruga Gorana Veličkovića, za čije ubistvo se takođe terete pripadnici ove grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.