Advokati traže smenu Selakovića

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati traže smenu Selakovića

Advokatska komora Srbije zatražila je smenu ministra pravde Nikole Selakovića zbog "neuspele reforme pravosuđa i predlaganja neustavnih zakona", kao i "diskriminacije" advokata u zakonu o javnim beležnicima.

Skupština advokatske komore je donela odluku o protestu advokata sa obustavom rada počevši od srede, 17. septembra, do ispunjenja zahteva, navodi se u saopštenju.

Advokati traže izmene zakona o javnom beležništvu, prometu nepokretnosti, overi propisa i vanparničnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << postupku tako da se propiše da javni beležnici samo overavaju sva dokumenta koja advokati naprave i na njih stave svoj pečat.

Advokati Srbije zahtevaju od Ministarstva finansija da osnovica za paušalno oporezivanje i obračun doprinosa advokata u 2014. bude manja za deset odsto u odnosu na osnovicu za prošlu godinu imajući u vidu opadanje platežne moći stanovništva, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.