Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020, 17:09

Advokat: Vladika Grigorije tužiće Vesića zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda

Advokat Vladimir Gajić, zastupnik episkopa diseldorfskog i cele Nemačke Grigorija, izjavio je da je vladika SPC odlučio da podnese građansku tužbu protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, jer "ne može da pređe preko ovolike količine kleveta i uvreda koje Vesić izneo u poslednjih nekoliko dana".

"Vesić optužuje vladiku Grigorija da ima nameru da ga ubije, da je povezan s kriminalcima i da je uživalac droge. Mislim da nikada, čak ni u vreme Staljinizma, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nije na ovako ogavan način jedan građanin govorio ovako o nekom srpskom episkopu", rekao je Gajić za list "Danas".

On je Vesića nazvao "mizernom ljudskom pojavom i personifikacijom bahatosti, prostakluka i nekulture ove vlasti".

"Kao i svaki konvertit ili janjičar, Vesić je zapravo gori od onih koje predstavlja. Tužićemo Vesića zbog povrede dostojanstva, časti i ugleda vladike Grigorija. To su osobine s kojima Vesić nikada u životu nije imao blizak kontakt", rekao je Gajić koji je i predsednik Pravnog saveta Narodne stranke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.