Advokat: Šarić ne zna Radulovića kao švercera i dilera, već kao biznismena

Izvor: Press, 08.Maj.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat: Šarić ne zna Radulovića kao švercera i dilera, već kao biznismena

Šarića je saslušao istražni sudija u prisustvu advokata i zamenika tužioca, pošto se ova istraga vodi po odredbama starog Zakonika o krivičnom postupku, jer je pokrenuta pre stupanja na snagu novog zakonika, rekla je Tanjugu portparol suda Dušica Ristić.

Šariću se, kako je navela, na teret stavlja krivično delo pranje novca, dodala je Ristić.

Šarićev advokat Radoslav Baćević, koji je prisustvovao saslušanju, rekao je za televizuju B92 da je Šarić negirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << krivično delo.

Šarić je rekao i da Radulovića poznaje, ali kao biznismena i poslovnog čoveka, a ne nekoga ko se bavio švercom kokaina ili pranjem para.

Rodoljub Radulović je u bekstvu i obuhvaćen je ovom istragom, ali on nije saslušan i za njim je ranije raspisana poternica.

Ugovor o kome je reč, sklopljen je u avgustu 2009. godine , pre akcije "Balkanski ratnik" koja je počela 15. oktobra, nakon koje je raspisana poternica za Šarićem.

Prema tom ugovoru Šarić je 1.860.000 evra pozajmio od Radulovića, a vraćanje je garantovao Šarićevom vilom na Tatarskom brdu.

Sumnja se međutim da je reč o pranju novca i da nikakve pozajmice nije bilo.

Istragom je obuhvacen i Radulović, ali on je u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Radulović i Šarić se već nalaze na optužnicama tužilaštva za organzovani kriminal koje se tiču pranja novca kao i krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u zemlje zapadne Evrope.

Protiv Darka Šarića do sada je podignuto ukupno sedam optužnica zbog sumnje da je oprao 22 miliona evra. Takođe, protiv njega se vodi i postupak zbog šverca više od 5,7 tona kokaina.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.