Advokat Sanjina Sefića: Predao se policiji, teško mu je

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat Sanjina Sefića: Predao se policiji, teško mu je

Advokat Dejan Koprić koji je po službenoj dužnosti dodeljen Sanjinu Sefiću, državljaninu BiH osumnjičenom da je u Sarajevu pregazio dve devojke, ispričao je za N1 detalje kako se njegov klijent predao novosadskoj policiji.

Iako je prva informacija glasila da je novosadska policija uhapsila begunca iz Sarajeva, advokat kaže da se Sefić sam predao policiji.

"Sanjin Sefić je izjavio da se sam predao policiji u Novom Sadu. On se nalazio na novosadskoj železničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stanici gde se kod nekih ljudi raspitivao o najbližoj policijskoj stanici. U tom trenutku prišli su mu policajci u civilu i zatim je priveden", rekao je advokat za N1.

Susret begunca i policajaca u civilu Koprić objašnjava mogućnošću da se srpska policija sprovela opsežnije mere pošto je raspisana međunarodna poternica za osumnjičenim za smrt dve devojke u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak u glavnom gradu BiH.

Na pitanje u kakvom stanju se Sefić nalazio kada je priveden u prostorije Višeg suda u Novom Sadu, advokat Koprićje odgovorio da je njgovom klijentu loše zbog svega.

"Njemu je evidentno veoma teško zbog događaja. Izrazio je žaljenje zbog svega što je bilo. Očigledno da nije reč o osobi kojoj je svejedno. Jednostavno se uplašio", kaže advokat i dodaje da je verovatno zbog straha pobegao sa mesta nesreće.

Kaže da se čuo i sa Sefićevim roditeljima, za koje kaže da im je takođe žao i teško zbog svega što se dešava. "Sanjin mi je rekao da mu je veoma teško zbog nesreće, jer i on ima sestru", istakao je Koprić.

Sanjin Sefić je izrazio želju da sarađuje s organima vlasti.

"Za sada nema nikakvih smetnji za izručenje. To će ići redovnim postupkom. Praksa izručenja traje nešto preko mesec do dva. Koliko će trajati izručenje ne zavisi od Suda u Novom Sadu, već se komunicira preko ministarstava i sve su to procedure koje zahtevaju vreme, ali se moraju ispoštovati", objasnio je advokat.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.