Admiral Robert Burk novi komandant Komande združenih snaga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 17:10

Admiral Robert Burk novi komandant Komande združenih snaga

Američki admiral Robert P. Burk postao je 31. komandant Savezničke komande združenih snaga u Napulju, od koje zavisi KFOR, nasledivši na toj poziciji admirala Džejmsa G. Fogoa.

Admiral Burk istovremeno preuzima i dužnost komandanta Američke mornarice u Evropi i Američke mornarice u Africi, saopštio je KFOR.

Ceremonijom je predsedavao Vrhovni komandant Savezničkih snaga za Evropu ( SACEUR) , general Tod Volters.

Admiral Fogo je u oproštajnom govoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahvalio čitavom osoblju JFC u Napulju, kao i italijanskim domaćinima ocenivši da je ta služba za njega predstavljala najveću čast.

"Postigli smo mnogo i naša misija se nastavlja, ujedinjeni kao jedna NATO porodica. Zaista smo jači zajedno. Vetar u leđa i mirno more!", rekao je Fogo.

Admiral Burk je u svom prvom govoru rekao da je stupanje na dužnost komandanta Američke mornarice u Evropi i u Africi kao i Komande združenih snaga NATO u Napulju je zaista privilegija.

"Čast mi je da prihvatim dužnost i odgovornosti od admirala Fogoa, i radujem se zajedničkom radu sa NATO saveznicama i partnerima dok nastavljamo da odvraćamo i, ako je potrebno, branimo našu Alijansu u sve složenijem bezbednosnom okruženju", rekao je Burk.

Svečanost povodom primopredaje dužnosti komandanta je održana u skladu sa merama za sprečavanje širenja bolesti koronavirusa, uključujući smanjen broj gostiju, pridržavanje mera društvenog odstojanja i upotreba tehnologije kao što su videokonferencije, u skladu sa italijanskim uredbama i kako bi se zaštitilo osoblje i njihove porodice, navodi se u saopštenju KFOR-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.