Administrativni odbor: Skupština da konstatuje ostavku Omerovića

Izvor: RTS, 18.Jul.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Administrativni odbor: Skupština da konstatuje ostavku Omerovića

Administrativni odbor predložiće Skupštini Srbije da konstatuje ostavku poslanika SDPS-a Meha Omerovića, odlučeno je na sednici tog odbora.
Izveštaj o Omerovićevoj ostavci je usvojen jednoglasno.

Omerović je ostavku na mesto poslanika podneo posle slučaja na aerodromu u Frankfurtu kada je iz "djuti fri šopa" izašao, a da nije platio kozmetiku.
Meho Omerović je u javnost izašao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa obrazloženjem da je "zbog stomačnih problema" morao brzo da izađe iz prodavnice u koju se, kaže, kasnije vratio da plati, ali ga je tada privela policija.
Jedini koji je diskutovao o Omerovićevoj ostavci na sednici odbora bio je Milorad Mirčić iz SRS-a koji je rekao da nije reč o "moralnom činu poslanika" već je, kaže, njegova ostavka bila iznuđena pritiskom javnosti i u samom parlamentu.
"Nadamo se da će primer podstaći i one koji se bave i težim kriminalom od krađe parfema...", rekao je Mirčić, navodeći da će radikali do kraja mandati vršiti pritisak na one koji su "ukrali mandate u parlamentu" da postupe u skladu sa voljom građana.
Poslaničke grupe u parlamentu, kaže Mirčić, niču kao pečurke posle kiše.
"Mi smo insistirali da Meho bude smenjen. Vidite da je trebalo određeno vreme, ali je na kraju bilo uspešno, a sada ćemo vršiti pritisak na one koji su ukrali mandate da ih vrate", rekao je Mirčić.
Omerovića ostavka je u pisarnicu parlamenta stigla 17. jula, a incident u Frankfurtu koji ga je "koštao" mandata se dogodio 30. maja 2018. godine.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.