Administracija SAD želi da zaustavi migraciju, ali ne zna kako

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 00:23

"Administracija SAD želi da zaustavi migraciju, ali ne zna kako"

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da američka administracija želi da zaustavi migraciju, "ali ne zna kako".

Aktuelni predsednik "ne želi", ali čak je i bivšem predsedniku Donaldu Trampu "teško palo" kada je to pokušao, rekao je Orban, preneo je MTI.

"Imamo ogradu koju štiti policija i vojnike, koje bi oni u Sjedinjenim Američkim Državama, takođe, želeli jer ilegalni imigranti dolaze u milionima“, rekao je Orban.

On je istakao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Mađarska zaslužila poštovanje u Americi zbog podržavanja porodičnih vrednosti "dok svi u zapadnoj Evropi pričaju o LGBTQ glupostima".

Mađarski premijer je rekao da republikanci razumeju da je ovo težak period za američko-mađarske odnose, jer je američka vlada imala očekivanja od Mađarske koja ona "ne želi i ne može da ispuni". Među njima je pomenuo da Amerika želi da se Mađarska uključi u rat, da saopšti da je migracija dobrodošla pod uslovom da je dobro vođena i da "treba da podrži LGBTQ prava i ceo ovaj zbrkani, šareni sistem koegzistencije" .

Aktuelna američka administracija je, kako je rekao, došla do zaključka da "ne mogu da se slože" sa mađarskom vladom, pa je jedino rešenje da je zameni. On je optužio američku vladu da otvoreno daje novac mađarskoj levičarskoj opoziciji, novinarima, medijima i civilnim organizacijama da bi postigla promenu vlasti.

Donald Tramp je, rekao je Orban, imao "jasnu ideju sa kojom je teško ne složiti se: neće dati ni centa za rat u Ukrajini, pa će se rat završiti". Orban je rekao da je od velike pomoći to što je supruga Donalda Trampa slovenačkog porekla i zbog toga njen suprug bolje poznaje ovaj region od drugih predsednika pre njega.

Kada je u pitanju predizborna kampanja u SAD, Orban je rekao da plan da se neko spreči da se kandiduje pripada alatki diktature, "što nije dostojno američke demokratije". Orban je dodao da prema njegovom iskustvu, "možete da pobedite samo ako patite", a Tramp, kako je naveo, "pati kao pas", jer ono kroz šta mora da prođe je bez presedana. Bilo bi "loše" da pobedi Džozef Bajden, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.