Ader položio zakletvu, pozvao političare na civilizovanost

Izvor: B92, 08.Maj.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ader položio zakletvu, pozvao političare na civilizovanost

Budimpešta -- Janoš Ader položio je zakletvu i zvanično preuzeo dužnost predsednika Mađarske.

Ader je upozorio da "pogoršanje javnog diskursa" u toj zemlji rizikuje da ugrozi njena dostignuća od povratka demokratije 1990. godine.

Posle ceremonije inauguracije u mađarskom parlamentu poručio je da političari ne bi trebalo da prate primer "tabloidnih publikacija" i uključuju porodice svojih kolega ili njihove seksualne i verske identitete u međusobne sporove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ader, kojeg su poslanici izabrali za drugi mandat na čelu Mađarske u martu ove godine, rekao je da vlada predvođena partijom Fidesa premijera Viktora Orbana ima više odgovornosti po tom pitanju.

AP navodi da se Aderov komentar verovatno odnosi na često neosnovane navode i klevete u kojima se napadaju opozicioni političari i aktivisti.

On se, istovremeno, izvinio svima koji su bili "povređeni ili uvređeni" tokom njegovog prvog mandata, koji je počeo 2012. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ader započeo drugi mandat jasnom porukom: Ostanite civilizovani

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2017

Predsednim Mađarske Janoš Ader započeo je drugi predsednički mandat jasnom porukom javnosti i političarima..Janoš Ader položio je danas zakletvu i zvanično preuzeo dužnost predsednika Mađarske, upozorivši da "pogoršanje javnog diskursa" u toj zemlji rizikuje da ugrozi njena dostignuća od...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.