Acković: Romi da podrže Srpsku listu

Izvor: RTS, 26.Okt.2013, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Acković: Romi da podrže Srpsku listu

Poziv Romima da glasaju po svojoj savesti i podrže Srpsku listu na izborima u Gračanici, uputio zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava Dragoljub Acković.

Zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava Dragoljub Acković, na tribini u Domu kulture u Gračanici pozvao je Rome da glasaju po svojoj savesti, prenosi Tanjug.

"Za mene je dokaz da je vaša svest i savest na strani Srpske, ovde sam da podržim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << listu Srpska i njene kandidate", rekao je Acković. Od budućeg gradonačelnika Branimira Stojanovića, Acković očekuje da "posao koji zajedno svi radimo, radimo za korist ovoga naroda ovde".

"Izađite na izbore, zamolite vaše prijatelje, komšije, rođake. Objasnite im od kolike su važnosti ovi izbori", poručio je Acković.

U Domu kulture prisutnim Romima obratio se i Sebastijan Šerifović, predstavnik Roma iz Gračanice. On smatra da je istina da postoji mnogo neobrazovanih ljudi, i da su Romi u teškoj ekonomskoj situaciji, ali da nije istina da se Romi ne bore.

"Sigurno je da ćemo na ovim izborima pokazati svima da smo mi Romi jedinstveni, da nemamo potrebu za onim što nam nude, već da glasamo po svom izboru", objasnio je Šerifović.

Kandidat za gradonačelnika opštine Gračanica sa liste Srpska Branimir Stojanović pozvao je okupljene da zajedno sa Srpskom menjaju budućnost na bolje.

"Da zajedno gradimo bolju budućnost, a zato ćemo morati svi zajedno da radimo iako će to nekad biti teško, jer veliki je posao pred nama", rekao je Stojanović .

Nakon tribine u Gračanici, Dragoljub Acković i Branimir Stojanović sa okupljenima su posetili edukativni centar u Romskoj mahali u Gračanici.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.