Aca Bulić pušten na slobodu

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aca Bulić pušten na slobodu

Beograd -- Bivši potpredsednik zajednice klubova "Super lige" Dragan Aca Bulić pušten je iz policijskog pritvora, rekao je za B92 njegov advokat Borivoje Borojević.

Bulić je uhapšen u petak, a sumnjiči se za posedovanje manje količine droge za ličnu upotrebu i ne dovodi se u vezu sa bombaškim napadom na kuću nekadašnjeg reprezentativca Dragana Stojkovića Piksija u Nišu, kako je to saopšteno u petak prilikom njegovog hapšenja.

Borojević negira da je njegov klijent >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na bilo koji način doveden u vezu sa napadom na Piksijevu kuću, pa ne očekuje pokretanje bilo kakvog krivičnog postupka.

"Nikakva radnja nije stavljena na teret. To je jedna obična spekulacija, na osnovu toga što ga niko ne pominje u tom kontekstu niti je, pak, nađen DNK na kašiki bombe kojom je izvršeno to krivično delo. Oni su bili začuđeni u gradskom SUP-u da se to uopšte čuje preko medija. Dakle, on je pušten danas bez izvođenja istražnom sudiji i bez zadržavanja u gradskom SUP-u", rekao je Borojević za B92.

Od pet do sada privedenih osoba zbog sumnje da su umešani u bombaški napad, pritvor od 30 dana u Niškoj policiji određen je jedino Igoru Dragojeviću, dok se za jednom osobom još traga.

Osim Bulića, na slobodu je pušten i Saša Vranić, koji se sumnjiči za nedozvoljeno nošenje oružja.

Kako B92 saznaje, Tužilaštvo je obavešteno tek nakon hapšenja, uz informaciju da će Bulića pustiti iz pritvora pre isteka 48 sati.

S druge strane, u policiji kažu da je istraga i dalje u toku i da nisu sasvim odbacili mogućnost da je Bulić umešan u bombaški napad.

Podsetimo, još uvek nepozanta osoba bacila je bombu u u dvorište porodične kuće Dragana Stojkovića Piksija u selu Pasi poljana kod Niša 23. februara 2012. godine. U javnosti se spekulisalo da se radi o neraščišćenmim poslovnim i finansijskim računima.

Bulić je vlasnik beogradskog restorana "Ruski car" i Fudbalskog kluba "Železnik". On je sin kontroverznog biznismena Jusufa Juse Bulića, ubijenog 1998. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.