Abhazija preti Gruziji

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abhazija preti Gruziji

Gruzijski brodovi koji su ušli u teritorijalne vode Abhazije biće uništeni, upozorava predsednik Abhazije Sergej Bagapš.

Predsednik Abhazije, koja se otcepila od Gruzije, Sergej Bagapš zapretio je da će gruzijski brodovi koji su ušli u teritorijalne vode Abhazije biti uništeni.

Bagpaš je naredio ratnoj mornarici da uništi gruzijske brodove u vodama Abhazije zbog "činova piraterije" Gruzije, preneo je Rojters, pozivajući se na ruske agencije.

Lider >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Abhazije je dodao da ruski brodovi koji štite Abhaziju neće učestvovati ni u jednoj operaciji protiv gruzijskih brodova.

Britanska agencija ukazuje da nije jasno kojim to ratnim pomorskim sredstvima raspolaže Abhazija.

Gruzija je nametnula privredni embargo Abhaziji i Južnoj Osetiji posle prošlogodišnjeg petodnevnog sukoba sa Rusijom oko Južne Osetije.

Iako su te dve oblasti jednostrano proglasile nezavisnost, koju su do sada priznale jedino Rusija i Nikaragva, Gruzija ih i dalje smatra delom svoje teritorije.

Kapetan jednog turskog broda juče je osuđen u Gruziji na 24 godine zatvora zato što je prekršio gruzijski embargo nametnut Abhaziji, pokušavajući da joj isporuči gorivo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.