Abdolahijan: Prikupljamo informacije o počiniocima napada u Kermanu

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 19:03

Abdolahijan: Prikupljamo informacije o počiniocima napada u Kermanu

Iranski ministar spoljnih poslova izjavio je da iranske bezbednosne snage prikupljaju informacije o počiniocima terorističkih napada u Kermanu.

"Naše snage bezbednosti procenjuju detalje i kompletiraju informacije o organizatorima napada i onima koji su ih izveli“, rekao je Amirabdolahijan u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Šri Lanke Alijem Sabrijem.

Iranski diplomata je istakao potrebu da se međunarodna zajednica ozbiljno bori protiv terorizma. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sabri je oštro osudio terorističke napade u Kermanu i izrazio saučešće Iranu zbog tragedije, prenosi agencija IRNA.

U odvojenom telefonskom razgovoru, katarski ministar spoljnih poslova i premijer šeik Mohamed bin Abdulrahman bin Jasim al Tani takođe je izrazio saučešće Amirabdolahijanu zbog smrtonosnih napada.

Iranski ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi saopštio je danas da su uhapšeni neki agenti povezani sa terorističkim napadima u Kermanu. Vahidi je rekao da će detalje hapšenja saopštiti obaveštajne službe.

U dva bombaška napada u gradu Kermanu poginulo je najmanje 89, a ranjeno oko 280 ljudi.

Islamska država saopštila je u četvrtak da su dva njena člana detonirala pojaseve sa eksplozivom u gomili ljudi koja se okupila na groblju u Kermanu, ispred spomen-obeležja bivšem vrhovnom komandantu elitnih iranskih jedinica Kuds Kasemu Sulejmaniju, ubijenom u Iraku 2020. godine u napadu američkog drona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.