Abdić izlazi iz zatvora

Izvor: Blic, 05.Mar.2012, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abdić izlazi iz zatvora

BANJALUKA - Fikret Abdić će 9. marta izaći iz zatvora u Rijeci gde je izdržavao 15-godišnju kaznu zatvora, potvrdio je Rifat Dolić, predsednik Demokratske narodne zajednice BiH.

Abdić je osuđen na kaznu zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Cazinskoj krajini tokom rata između njegovih pristalica, odnosno vojnika lojalnih Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna i pripadnika Petog korpusa takozvane Armije BiH.

On kaže da je Abdić odslužio zatvorsku kaznu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izlazi kao slobodan čovek.

Abdić je pušten na uslovnu slobodu odlukom nadležne komisije hrvatskog ministarstva pravosuđa, pošto je odležao više od dve trećine kazne.

On je zahtev za uslovni otpust podneo u septembru prošle godine, ali je odbijen uz obrazloženje da tokom boravka u zatvoru nije koristio pravo na slobodan vikend, pa se nije znalo kako će se ponašati na slobodi.

Komisija je u decembru udovoljila njegovom zahtevu i odobrila da Abdić u ponedeljak, 12. marta, izađe iz zatvora. On će biti pušten u petak, 9. marta.

Fikretu Abdiću koji je državljanin BiH i Hrvatske puna kazna trajala bi do 6. juna 2016, a prema ranijim najavama njegove ćerke Elvire Abdić-Jelenović, njen otac će posle izlaska na slobodu živeti u Voloskom kod Opatije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.