Abazović sutra u Prištini sa Kurtijem

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 16:13

Abazović sutra u Prištini sa Kurtijem

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović sutra će se sastati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Abazović boravi u Prištini, gde će sutra sa Aljbinom Kurtijem potpisati, kako je saopšteno iz vlade, "bilateralni Sporazum o koridoru otvorenog neba".

Abazović će, najavljeno je, biti i gost prištinske Biznis Alijanse, a u subotu će razgovarati sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sadriu, zamenicom premijera Emilijom Redžepi, multietničkom grupom u kosovskoj skupštini i ministrima iz nevećinskih zajednica.

Abazović će, saopštio je njegov kabinet, sutra biti gost prištinskog gradonačelnika Perparima Rame, koji će mu svečano uručiti "ključeve Grada Prištine".

“Predsednik vlade Abazović biće gost prištinskog Univerziteta 'Univerzum' gde će promovisati svoju novu knjigu 'Kritika globalne etike' prevedenu na albanski jezik”, najavili su iz Abazovićevog kabineta.

Sa Abazovićem u Prištinu idu i trojica ministara ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, javne uprave Maraš Dukaj i ljudskih i manjinskih naroda Fatmir Đeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Abazović: Crna Gora šalje poruku mira

Izvor: Danas, 13.Apr.2023

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović doputovao je danas u Prištinu gde ga od sutra očekuje niz sastanaka, "između ostalih i sa premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani Sandriu", saopštila je večeras crnogorska vlada.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.