Abazović sa direktorkom Evropola Katrin de Bol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 23:24

Abazović sa direktorkom Evropola Katrin de Bol

Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je nakon sastanka sa izvršnom direktorkom Evropola Katrin de Bol da prioritet nove Vlade Crne Gore ostaje borba protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

On je nakon sastanka u Hagu rekao da je veoma zahvalan direktorki Evropola, kao i da je sastanak sa De Bol, kako je rekao, bio produktivan i Crna Gora može da računa na snažnu međunarodnu saradnju.

"Naš cilj je da se izborimo s organizovanim kriminalom, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samim tim i sa visokom korupcijom. To ostaje prioritet Vlade. Ja sam siguran da stvari idu u pravom smeru i da ćemo uz pomoć velike podrške učiniti prave stvari za Crnu Goru", rekao je Abazović, navodeći da je postavljen temelj za jako ozbiljne stvari, prenosi RTCG.

U budućnosti se, kako je rekao, definitivno mogu očekivati nove akcije na polju borbe protiv kriminala i korupcije, I to mora da bude fokus Crne Gore.

"Međutim inicijativa mora ići iz Crne Gore. Naše domaće zadatke i interne probleme ne može da reši niko drugi, pa ni Europol", rekao je Abazović.

Smatra da je organizovani kriminal direktna pretnja Evropskoj uniji i drugim evropskim državama i da se zajedničkom saradnjom može doći do rezultata koji bi služili na ponos, i Crnoj Gori, i partnerima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.