Abazović neće da podnese ostavku: Za pola sata da glasamo

Izvor: B92, 19.Avg.2022, 23:13

Abazović neće da podnese ostavku: "Za pola sata da glasamo"

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da rekonstrukcija Vlade ne može da se utanači na sastanku koji traje 15 minuta.

Dodao je da na sastanku ne prisustvuje jedna značajna politička grupacija (Demokrate).

"Inicijativa DPS-a došla je kao plod potpisivanja Temeljnog ugovora. Nisam ovo uradio zbog glasova, podrške, Vlade, nego zbog pomirenja naroda u Crnoj Gori, naročito pravoslavnog, i ponosan sam na to. Ako neko večeras hoće da napravi većinu s DPS-om, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemojte GP URA više zvati za sto. Večeras imamo mogućnost da glasamo i ne glasamo za inicijtivu DPS-a. Ako večeras padne Vlada, sretno bilo. Želim taj pritisak da isporučim sa sebe. Ako vlada padne, nemojte nas više zvati... Za sto dana niko nije mogao da uradi više. Neću da podnesem ostavku, zato što ćemo za pola sata da glasamo. Pad Vlade i ostavka je isto", rekao je Abazović.

Premijer Dritan Abazović poručio je u parlamentu da je večerašnja rasprava o (ne)poverenju njegovoj vladi politička borba u kojoj će otići ili on ili Milo Ðukanović.

Možda je, kazao je, pobednik ove borbe večeras izvestan, ne bi bio iznenađen da se na zgradi Bemaksa upali vatromet. Dodao je da dobijena bitka ne znači dobijeni rat.

"Da ovo je politički obračun u kome neko mora da izvuče deblji kraj. S obzirom da sam mnogo politički slabiji, finansijski neuporedivo - to su svetovi, ljudi iz podzmelja koje ja nemam a on ima, mediji koje ja nemam a on ima... Verovatno se pobednik možda unapred zna", rekao je Abazović i dodao da će biti zadovoljan ako je bar malo doprineo da neko drugi uzme baklju i upali svetlo u potpunosti.

Ko to uradi, kazao je, biću tu da mu čestitam.

"Ovo je politički obračun podgoričkih, parlamentarnih i predsedničkih izbora. Ili će otići Milo Ðukanović ili Dritan Abazović, a nakon njega još i mnogi Dritani posle mene...", rekao je Abazović.

Da li se ja brinem za svoj život, upitao je i dodao da nije bez brige, ali realno strah nema.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.