Abazović: Biće popisa

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 19:11

Abazović: Biće popisa

Država je spremna da organizuje popis, poručio je premijer Crne Gore Dritan Abazović.

I ministar finansija Aleksandar Damjanović istakao je da će popis biti održan uprkos reakcijama Evropskog parlamenta Abazović je novinarima u Vladi kazao da je bojkot popisa neprimeren, prenosi Sputnjik.

“Mislim da veliku štetu državi prave ljudi koji navodno brane državne interese Crne Gore i navodno se bore za prava Crnogoraca, a stalno državu guraju u neku defanzivu“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poručio je premijer.

On je rekao kako DPS svojim ponašanjem gura državu u defanzivu i želi da je prikaže nesposobnom da donosi odluke.

Abazović je podsetio da se već dve godine odlaže popis.

“Ova Vlada je donela odluku o popisu. Što se nas tiče stojimo da treba da se održi popis. Ako nova Vada misli drugačije, nek je srećno“, poručio je premijer i sve građane pozvao da se slobodno izjasne.

“Ovo je slobodna država i nema razloga da bude u defanzivi“, poručio je premijer.

I ministar finansija Aleksandar Damjanović, govoreći o popisu kazao je da će taj proces biti završen do kraja, te da je reakcija Evropskog parlamenta „pokušaj da se izlobira neobavezujuća rezolucija“.

“Primio sam znanju napore Picule da izlobira neobavezujuću rezoluciju“, saopštio je Damjanović.

On kaže da je Eurostat dao ključnu podršku popisu. Uveren je da će nova vlada nastaviti ono što je odlazeća započela.

“Mi smo sve pripremili i na njima je da sprovedu lagano uprkos bojkotu koji će narušiti u nekim procentima bilans, ali shodno zakonu postoji mehanizam da se to nadomesti postojećim registrima, tako da to ne može biti prepreka“, istakao je Damjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.