Abas: Što pre dogovorite primirje i zaštitite nas

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 14:10

Abas: Što pre dogovorite primirje i zaštitite nas

Palestinski predsednik Mahmud Abas pozvao je Hamas da što pre postigne sporazum o primirju i razmeni talaca, kako bi poštedeo Palestince katastrofe u Rafi.

On je za katastrofu upotrebio termin "nakba" koji se odnosi na etničko čišćenje Palestine 1948. godine kada je proglašena Država Izrael i proterano najmanje 750.000 Palestinaca iz svojih domova.

Abas je apelovao na Hamas da postigne sporazum kako bi se izbegao izraelski napad na Rafu koji bi doveo do više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljada žrtava, novih patnji i raseljavanja palestinskog naroda, prenosi Al Džazira.

Svako ko ometa postizanje dogovora snosiće odgovornost, rekao je Abas dodajući da se ova situacija više ne može tolerisati.

"Želimo da zaštitimo naš narod od posledica ozbiljne katastrofe koja će ih zadesiti, tako da moramo da donosimo odluke u interesu naših građana i da ih zaštitimo... tako što ćemo zaustaviti agresiju", naveo je Abas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.