Kopnena invazija Izraela na Gazu?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2014, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopnena invazija Izraela na Gazu?

Palestinski lider Mahmud Abas tvrdi da će izraelska vojska "u roku od nekoliko časova" pokrenuti kopnenu operaciju na Pojas Gaze, javili su izraelski mediji.

Izrael sprema da napadne Gazu (Foto: Arhiva)

 

Abas svoja predviđanja o skorom početku kopnene operacije zasniva na činjenici da je izraelska vojska zatražila od Palestinaca koji žive blizu granice da napuste svoje domove i premjeste se dublje u pojasu Gaze.

 

Izraelski Komitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za bezbednost i diplomatiju sastao se u četvrtak uveče radi sastanka o novim fazama operacije "Zaštitna ivica". Prema pojedinim izveštajima, izraelski premijer Benjamin Netanjahu planira da kasnije tokom večeri objavi saopštenje.

 

Izraelska vojska je tokom podneva telefonom obaveštavala arapske meštane Gaze, koji žive nedaleko od bezbednosne ograde, da se evakuišu iz kuća. Telefonski razgovori obavljeni su sa oko 100.000 arapskih meštana Gaze. Telefonska upozorenja ukazuju na to da bi operacija mogla preći u narednu fazu i prerasti u kopnenu ofanzivu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kopenna invazija Izraela na Gazu?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2014

Palestinski lider Mahmud Abas tvrdi da će izraelska vojska "u roku od nekoliko časova" pokrenuti kopnenu operaciju na Pojas Gaze, javili su izraelski mediji...Izrael sprema da napadne Gazu (Foto: Arhiva).. ..Abas svoja predviđanja o skorom početku kopnene operacije zasniva na činjenici da je izraelska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.