AZERI POČELI DA GRADE U KARABAHU: Imaju plan, koji će u potpunosti promeniti njegov izgled

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 16:34

AZERI POČELI DA GRADE U KARABAHU: Imaju plan, koji će u potpunosti promeniti njegov izgled

Gradnja bi trebala da unapredi tehnološki razvoj

Azerbejdžan gradi park visokih tehnologija u Nagorno-Karabahu, saopštila je radio-stanica "Govorit Moskva".

Azerbejdžanska Agencija za inovacije je saopštila da će pretvaranje Nagorno-Karabah u region visokih tehnologija obezbediti dodatni ekonomski razvoj.

Saopšteno je da će u projektu učestvovati i Turska. Azerbejdžan je potpisao memorandum sa turskim tehnološkim parkom "GOSB", koji podržava 130 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tehnoloških kompanija.

آذربائیجان کے فوجی اور شہری نگورنو کاراباخ کے علاقوں کا کنٹرول سنبھالنے کے بعد جشن منا رہے ہیں۔ کچھ فوجیوں نے جدید ترکی کے بانی مصطفیٰ کمال اتاترک اور آذربائیجان کے صدر الہام علیوف کی تصاویر بھی اٹھائی ہوئی ہیں۔ (اے پی)#Azerbaijan #Armenia #nagornokarabagh #UrduVOA #celebration pic.twitter.com/bH1MsEiGG3

— VOA Urdu (@URDUVOA) December 2, 2020

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev je, govoreći o prvim koracima u regionima nad kojima je uspostavljena kontrola u Nagorno-Karabahu, rekao da će se te teritorije prvo deminirati.

- Nakon toga treba da započnu radovi na infrastrukturnim projektima. Već su dodeljeni zadaci, vrši se analiza infrastrukture - rekao je Alijev.

Ruski mirovnjaci se nalaze u Nagorno-Karabahu u skladu sa trilateralnom izjavom Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, potpisane 10. novembra. Izjava predviđa potpuni prekid vojnih dejstava, razmenu zarobljenika i tela poginulih. Jermenija je vratila Azerbejdžanu Kelbadžarski, Lačinski i Agdamski region.

Više vesti o situaciji u Nagorno-Karabahu, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.