AZERBEJDŽANSKI VOJNICI PONOVO GINU U KARABAHU: Jermeni im priredili pakao kakav nisu očekivali

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2021, 00:11

AZERBEJDŽANSKI VOJNICI PONOVO GINU U KARABAHU: Jermeni im priredili pakao kakav nisu očekivali

Sukobi su prestali, ali...

Jermeni su posle ustupanja teritorija Arcaha Azerbejdžanu (koje su izgubili tokom Drugog karabaškog rata prošle godine) morali da napuste svoja sela i gradove u kojima su živeli vekovima unazad. Snage odbrane Arcaha su takođe sa narodom otišle u sigurna područja gde su uspostavljene  ruske mirovne misije.

Ruski demineri su kasnije dobili zadatak da očiste veliko područje Karabaha od neeksplodiranih mina, što su u velikoj meri uspešno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odradili. Međutim, karabaški Jermeni su kao vešti poznavaoci svog terena znali gde da postavljaju minska polja, što je dovelo do više incidenata nakon njihovog povlačenja.

Azerbejdžanske snage su ne poznajući teren često naletale na mine i broj poginulih azerskih vojnika se povećava iako su puške utihnule još 10. novembra kada su prekinuta neprijateljstva između dve zaraćene strane.

Tako stižu informacije da je u oblasti Džabrail, mina digla u vazduh automobil Azerbejdžanca Ilgara Ahmedova. Agencije za sprovođenje zakona uspele su da pronađu telo jednog od trojice muškaraca u automobilu, potraga za ostalom dvojicom se nastavlja.

U sličnom incidentu je vojnik Gubad Zenailov poginuo kada je naleteo na minu u okrugu Agdam, a tom priliko su povređena još dvojica vojnika. Vest o njihovoj smrti je potvrdilo i Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

- Kao rezultat eksplozije mine, ranjena su četiri pripadnika oružanih snaga Azerbejdžana, dok je osmog februara, kao rezultat eksplozije mine u regionu Terter, povređeno četvoro vojnika - saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Vesti o dešavanjima u Nagorno-Karabahu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.