AVION SE PREPOLOVIO, MRTVI SU SVUDA Nade sve manje, izvučeno preko 100 tela stradalih od kojih su 17 deca

Izvor: Blic, 31.Okt.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AVION SE PREPOLOVIO, MRTVI SU SVUDA Nade sve manje, izvučeno preko 100 tela stradalih od kojih su 17 deca

Ruski avion Erbas A-321 srušio se jutros u Egiptu 23 minuta po poletanju. Spasilačke službe su odmah upućene na mesto pada aviona, a prema najnovijim informacijama, za sada je izvučeno 100 mrtvih. Istražitelji su najpre rekli da nade i dalje ima, pošto su navodno čuli glasove iz trupla uništenog aviona, ali kako vreme odmiče, nade je sve manje. Izvučena su i tela 17 deteta koja su bila na letu.

Egipatske vlasti su saopštile da su pronašle više od 100 tela stradalih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << među kojima je i petoro dece.

- Ovo je tragična scena. Vidim svuda mrtve na zemlji, a mnogi su stradali i dalje vezani za sedišta. Avion se prepolovio na dva dela. Manji deo je izgoreo, a veći deo je udario u veliki kamen. Za sada je izvučeno stotinu tela - rekao je zvaničnik, a prenosi Rojters.

Prema poslednjim informacijama pronađena su tela 17toro dece koja su stradala.

Vlasti su objavili i da su našli crnu kutiju, a tek naknadno će biti saopštena detaljna analiza njenog sadržaja.

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je najdublje saučešće porodicama pogunulih u putničkom avionu, prenele su ruske agencije navode iz Kremlja.

- Postoji još jedan deo aviona sa putnicima i spasilačka ekipa pokušava da uđe sa nadom da će pronaći preživele, pošto su čuli bolne glasove ljudi - naveo je predstavnik vlasti na Sinaju.Nade da ima preživelih je sve manje.

Putin je naredio ministrima da smesta pruže pomoć familijama poginulih.

Rusko Ministarstvo pripremilo je tri aviona za spasavanje zbog rušenja ruskog aviona u Egiptu, saopštila je pres služba. Ministarstvo je hitno organizovalo mobilnu radnu grupu vladine komisije za pružanje pomoći prilikom nesrećih slučajeva i katastrofa.

Egipatski vrhovni tužilac, general Nabil Sadek, naredio je istragu u vezi sa padom ruskog putničkog aviona. On je forimirao tim tužilaca sa ciljem da odu na mesto nesreće i istraže delove aviona.

Ministarstvo je hitno organizovalo mobilnu radnu grupu vladine komisije za pružanje pomoći prilikom nesrećih slučajeva i katastrofa. Aerodrom u Larnaki na Kipru je saopštio da Erbas A321 kompanije "Kogalimavije" nije tražio hitno sletanje na Kipru.

Ruska ambasada na Kipru proverava okolnosti pod kojima se dogodila nesreća. Egipatsko Ministartvo civilne avijacije potvrdilo je ranije da se ruski putnički avion srušio na poluostrvu Sinaj.

Povodom nekih navoda da je avion ušao na teritoriju Turske, portparol turske vlade je saopštio da oni nisu dobili informaciju da je avion ušao u njihov vazdušni prostor.

Posle odlaganja potrage, zbog loših vremenskih uslova, eipatski spasilački timovi su locirali mesto pada u oblasti Hašana, koja je 35 kilometara južno od grada Al Ariša, na mediteranskoj obali Sinaja.

Egipatske vlasti su izjavile da je mesto na kom je pronađena olupina aviona teritorija na kojoj se egipatske vojne snage bore protiv islamskih terorista. Još uvek nema zvaničnih informacija da li terorističke organizacije imaju bilo kakve veze sa padom ovog aviona.

Zvaničnici još nisu saopštili nikakve informacije o tome kako je došlo do nesreće. Pojedini mediji su objavili informaciju da je avion naglo pomenio brzinu spuštanja u poslednjih 20 sekundi pre nego što je nestao sa radara.

Predstavnik egipatske avijacije, Ajman al-Mukadem, izjavio je da je pilot ovog aviona tražio od kontrole leta da prinudno sleti na najbliži aerodrom jer je imao tehničkih problema sa avionom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.