AUTOBUSKA STANICA JOŠ POD BLOKADOM

Izvor: Kurir, 25.Jan.2011, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTOBUSKA STANICA JOŠ POD BLOKADOM

Više od 300 radnika ATP „Strela“ iz Aranđelovca, koji traže isplatu zaostalih plata i doprinosa, tvrde da je država od njih digla ruke

ARANĐELOVAC - Deseti dan zaredom stotinak radnika ATP „Strela" drži pod blokadom prilaz novosagrađenoj autobuskoj stanici.

- Prošle nedelje išli smo s predsednicima opštine i Skupštine u Beograd u Agenciju za privatizaciju, ali taj odlazak nije imao nikakvog smisla. Umesto da nam organizuju sastanak s predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ministarstva ekonomije, kako su obećali, primio nas je Dejan Jokić, direktor Centra za stečaj. Kaže da nije nadležan da razgovara o pitanjima za koja je zainteresovano 320 radnika. Ovo je bio jalov put, mi smo, jednostavno, izmanipulisani - ogorčen je Dušan Stanić, predsednik odbora akcionara.

- Šalju lažnu sliku da smo protiv otvaranja stanice. Ne tražimo ništa više od onoga što nam pripada zakonski, a to je povezivanje radnog staža, otpremnina i isplata deset zaostalih plata. Posla nemamo niti ga u ovom gradu možemo naći pa ćemo zato biti ovde do ostvarenja svojih prava - kaže Rada Vukić.

Dok protesti traju, građani po snegu i dalje koriste privremeno stajalište.

(M. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.