AUTOBUSI JGSP NOVI SAD U PROTESTNOJ VOŽNJI

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTOBUSI JGSP "NOVI SAD" U PROTESTNOJ VOŽNJI

U protestu, održanom pod sloganom "Dajemo reč, ne damo stanicu", oko 30 autobusa JGSP prošlo centralnim gradskim ulicama i bulevarima

NOVI SAD - U organizaciji sindikata u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću (JGSP) "Novi Sad", održana je protestna vožnja autobusima, kojom su upozorene nadležne institucije da ne dozvole eventualno premeštanje novosadske međumesne autobuske stanice.

U protestu, održanom pod sloganom "Dajemo reč, ne damo stanicu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oko 30 autobusa JGSP prošlo je centralnim gradskim ulicama i bulevarima, pored skupština grada i pokrajine, ne ometajući pri tom obavljanje saobraćaja.

Protestna vožnja autobusima JGSP, kako su najavili sindikati "JGSP Novi Sad", "Nezavisnost JGSP" i "Novi Sad 1911", organizovana je povodom krivične prijave koju je Agencija za borbu protiv korupcije podnela protiv gradonačelnika i članova Gradskog veća.

U toj prijavi Tižilaštvu za organizovani kriminal navedeno je da se osnovano sumnja da su gradonačelnik i članovi veća, zloupotrebom službenog položaja, naneli višemilionsku štetu gradu, preduzeću ATP "Vojvodina" i njegovom većinskom vlasniku Iliji Deviću.

Gradonačelnik Igor Pavličić odbacio je navode iz te prijave, ocenjujući ih neosnovanim i suprotnim činjenicama i zatražio da nadležni donesu presudu povodom spornog ugovora, potpisanog još 2006. godine u vreme prethodne gradske vlasti.

On je na konferenciji za novinare rekao da je grad po tom ugovoru izvršio sve obaveze i da neće biti zatvorena gradska međumesna autobuska stanica, jer bi time skoro dva miliona evra od građana godišnje bilo preliveno u privatne džepove, a većina od 1.300 radnika JGSP ostala bez posla.

Više od pet godina traje sudski spor po tužbama ATP "Vojvodina" i Devića protiv Grada Novog Sada zbog toga što, kako je u tužbama navedeno, grad nije ispunio obavezu da premesti međumesni autobuski saobraćaj na novoizgrađenu autobusku stanicu, čime je naneta velika materijalna šteta njenom investitoru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.