AUTOBUS SE ZAKUCAO U ZGRADU, VIŠE OSOBA POVREĐENO: Sumnja se na jedno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 08:47

AUTOBUS SE ZAKUCAO U ZGRADU, VIŠE OSOBA POVREĐENO: Sumnja se na jedno!

Nesreća se dogodila nekih deset dana nakon nesreće u kojoj je poginula 21 osoba.

Petnaest osoba povređeno je u nesreći koja se u subotu uveče dogodila u venecijanskom okrugu Mestre u severnoj Italiji. Nesreća se dogodila kada je u krivini vozač autobusa izgubio kontrolu, izleteo sa kolovoza i udario u zgradu.

Policija je saopštila da je u pitanju električni autobus, te da niko nije životno ugrožen.

Gradonačelnik Venecije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Luiđi Brugnaro naveo je u objavi na društvenim mrežama da će korišćenje svih autobusa koji pripadaju firmi La Linea u regiji Venecije "odmah biti obustavljeno".

❌ #Venezia #Mestre, intervento dei #vigilidelfuoco poco dopo le 21 per un autobus elettrico del trasporto urbano che dopo aver perso il controllo ha impattato contro il pilastro di un palazzo sull’altro lato della carreggiata. Ferito l’autista, 14 passeggeri contusi #14 ottobre pic.twitter.com/u6A4PrWkZf

— Vigili del Fuoco (@vigilidelfuoco) October 14, 2023

Vozilo koje je ranije ovog meseca učestvovalo u smrtonosnoj nesreći takođe je bio autobus La Linee.

Ranije ove nedelje italijansko državno tužilaštvo otvorilo je istrage protiv generalnog direktora La Linee i dvojice zvaničnika gradskog veća odgovornih za održavanje mostova i puteva nakon smrtonosne nesreće 3. oktobra, kada je turistički autobus sleteo sa nadvožnjaka i izgoreo u plamenu.

Vozilo je prevozilo turiste od istorijskog središta Venecije do kampa u obližnjoj Margeri. U nesreći je poginula i hrvatska državljanka.

Obdukcija obavljena na 40-godišnjem vozaču pokazala je da je bio zdrav, nakon prvih nagađanja da se možda onesvestio. Prema izveštaju italijanskih medija, vozač autobusa koji je u subotu udario u zgradu izgubio je kontrolu zbog zdravstvenih problema.

Kao i većina putnika, prošao je s relativno lakšim povredama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.