AUTO-PUT SMRTI! ČULI SE JAUCI I KRICI: Devojčica satima bila zarobljena u olupini pored mrtvih rođaka! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 06:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTO-PUT SMRTI! ČULI SE JAUCI I KRICI: Devojčica satima bila zarobljena u olupini pored mrtvih rođaka! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U nesreći je poginulo 7 osoba, a najmanje 27 je povređeno

Sedam osoba je poginulo, a najmanje 27 je povređeno u lančanim sudarima u oba smera na auto-putu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine kod Mijatovca, a uzrok nesreće je najverovatnije gusta magla koja je juče ujutru smanjila vidljivost na toj deonici puta.

U dva stravična lančana udesa na gotovo istom mestu u isto vreme, poginulo je pet srpskih državljana i dva Makedonca. U nezapamćenom lančanom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udesu povređeno je više od 35 osoba, a oštećeno više od 40 vozila.

- Kretao sam se iz pravca Niša, vozio sam normalnom brzinom. Bila je sumaglica, a kada sam prošao Moravu - zid. Ništa nisam video, tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim. Sustigao sam kamion ispred sebe. Uspeo sam da stanem i izađem, ali tada su vozila počela da se udaraju. Odjednom sam u kolima pored sebe video mrtvu ženu, a uz nju je bilo dvoje dece. Čulo se vrištanje i plač - rekao je jedan vozač.

Najpre je oko 7:15 došlo do lančanog sudara u smeru ka Beogradu, kada su se sudarila dva automobila.

Suzana Vidanović, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu i njen suprug advokat Mile Vidanović poginuli u jednoj od dve stravične nesreće koje su se rano jutros dogodile na autoputu Beograd-Niš.

Prema nezvaničnim saznanjima Suzana je uzela slobodan dan kako bi supruga odvezla na lekarsku kontrolu. Oni su iz Paraćina, gde im se nalazi porodična kuća, krenuli autoputem  ka Kragujevcu. Nažalost, oboje su stradali u saobraćajnoj nesreći kakvu Srbija ne pamti. Iza sebe su ostavili dvoje dece, ćerku od 27 i sina od 22 godine.

- Vozač jednog kamiona prišao je da nam pomogne, preskočio je haubu njihovog automobila. I tada je usledila katastrofa. Na njih je naletelo sedam kamiona i isto toliko automobila i svi su poginuli. Od siline udarca vozač kamiona ostao je zaglavljen između dva teretnjaka - prepričava očevidac.

Samo pet minuta kasnije u smeru ka Nišu, došlo je do drugog lančanog sudara, u kom je poginulo četvoro ljudi.

- Na kamper nemačkih tablica naleteo je kamion kojim je upravljao poljski državljanin. Kamper se potom zapalio, a plamen je zahvatio i kabinu kamiona za čijim je volanom bio Poljak. U taj kamion potom su se zakucavali automobili, ali i drugi teretnjaci - kaže sagovornik.

U sledećem trenutku je u automobilu makedonskih tablica video zaglavljenu devojčicu koja je plakala i dozivala mamu.

- Dete je satima bilo zaglavljeno u olupini automobila. Vrištala je i dozivala pomoć, dok su na prednjem sedištu bila mrtva njena dva rođaka s kojima je putovala. Jadno dete! Spasioci su jedva došli do nje, a kada su joj prišli, bila je van sebe. Lekari su jedva uspeli da je smire i to sedativima - kaže očevidac.

Lekari Opšte bolnice u Jagodini zbrinjavali su povređene na auto -putu iz pravca ka Nišu.

- Opšti haos - opisuje dr Darko Miletić, direktor jagodinske bolnice, koji je sa svoje dve ekipe krenuo u pomoć povređenima.

- Do nekih povređenih je bilo teško doći, pošto su bili bukvalno zgnječeni među gomilom smrskanih kola i delova koji su pootpadali. Po asfaltu je bilo rasutih stvari, sen...Ma, bilo je strašno! Krv na sve strane, jauci i kuknjava su odjekivali auto-putem. Bilo je užasno, ljudi su vrištali! - ispričao je kamiondžija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.