AUSTRIJA SKI 2007/08

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUSTRIJA SKI 2007/08

Ukoliko do sada niste znali, „Jolly Travel“ vam stavlja do znanja sve „naj“ za skijaše u Austriji

„Jolly Travel Naj“: Bad Klajnkirhajm. St. Osvald, Gerlicen, Malnic, Celamze, Kaprun, Bad Gastajn, Kicbil, Šladming, Bad Klajnkirhajm...

Malnic je deo najvećeg nacionalnog parka u srednjoj Evropi Hoe Tauern. Od obližnjeg Ankogela udaljen je oko 6, a od popularnijeg Miltaler glečera tridesetak kilometara. Svetski poznato alpsko skijalište Bad Gastajn podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na St. Moric, a Šladming je ne samo najveće skijalište u regiji već ima i „crnu stazu“ na kojoj se vozi noćni slalom Svetskog kupa.

Bad Klajnkirhajm

„Sa skijališta u terme“ - parola je Bad Klajnkirhajma, poznatog po takmičenjima u sklopu Svetskog kupa i posebno pogodnog za miran porodični odmor. Ovde možete da uživate u obilju velnes tretmana u kupalištima St. Katrin i u luksuznim termama Romerbad, starim više od 6 vekova, sve na desetak kilometara od jezera Milšteter.

Stotinak kilometara prostranih skijaških staza na padinama planine Nokberg, 32 ski-lifta i gondola sa 8 mesta, čuvena staza K70 FIS proslavljenog austrijskog skijaša Klamera, brojni restorani, pivnice, kafići, diskoteke, hoteli i dva termalna centra, određuju ime jednog od najboljih ski-centara Austrije Bad Klajnkirhajma. Ovde danju i noću skija čak 33 hiljade skijaša na sat, a posetioci se zabavljaju i sankanjem, snoubordingom, klizanjem, pešačenjem, jahanjem, streljaštvom, lovom, ribolovom, tenisom, paraglajdingom...

Celamze i Kaprun

Celamze, centralno mesto skijaške regije Europa Sportregion, koristi prednosti pokrivenosti snegom glečera Kicstajnhorn tokom cele godine. Do izazovnijih staza u Kaprunu, koji je udaljen samo 9 km od jezera Celamze, stiže se ski-busom.

U Kaprunu, gradiću bogate istorije i tradicije, poznatom kao „Beč u malom“, Ferdinand Porše, osnivač „Folksvagena“ i „Poršea“, proveo je poslednje godine života i zaveštao mu svoj muzej, koji danas predstavlja posebnu atrakciju.

SPECIJALNA PONUDA:

Bad Klajnkirhajm /St. Osvald, Gerlicen, Malnic, Celamze/Kaprun, Bad Gastajn, Šladming, Kicbil, Salbah

Apartmani, 7 noćenja od 87 evra Hotel 4*,7 polupansiona od 275 evra

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.