AUSTRIJA NEĆE IZRUČITI SRBIJI SARADNIKA VELJE NEVOLJE: Dekster svirepo ubijao po Beču, žrtve molile za pomoć (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 10:27

AUSTRIJA NEĆE IZRUČITI SRBIJI SARADNIKA VELJE NEVOLJE: Dekster svirepo ubijao po Beču, žrtve molile za pomoć (VIDEO)

Dekster je uhapšen u Austriji, gde je, kao i ostatak njegovog klana, primenjivao stravične metode mučenja

Dokazi zločina u Austriji protiv jednog od vodećih članova kriminalnog kavačkog klana, Daria Ðorđevića zvanog Dekster, toliko su čvrsti da Austrija ovaj put neće pozitivno odgovoriti na zahtev za njegovo izručenje Srbiji, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung".

.

On je, kako su utvrdile austrijske vlasti, jednog narko dilera mučio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danima u Beču, koristeći pri tom i čekić, i osumnjičen je za najmanje tri ubistva.

Dekster je uhapšen početkom juna u Austriji sa 10 kilograma heroina i osumnjičen je da je bio glavni čovek klana za Austriju, a nadzirao je i Nemačku.

Bečki "Kronen cajtung" ističe da je balkanska mafija i Dekster veoma okrutna i da su video snimci, koji su pokazani u Srbiji, šokirali javnost.

- Niko nije zaslužio da bude ubijen na svirep način - prenosi " Kronen cajtung" reči ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina.

Na snimcima, kako se navodi, vide se obezglavljeni leševi, isečeni ljudi, kao i nasmejane ubice koje kleče pored žrtava.

Dario Đorđević, zvani Dekster, koji je uhapšen u Beču, sumnjiči se da je oteo svog saradnika i brutalno ga mučio u podrumu u tom gradu zbog duga od 2.000 evra, izjavili su austrijski zvaničnici, koji su učestvovali u velikoj akciji hapšenja u saradnji sa američkim FBI.

- Za njim Srbija već traga zbog sumnje da je učestvovao u tri ubistva. On je jedan od vođa kriminalne grupe. Kada je uhapšen, zaplenjeno je 10 kilograma heroina. Njegovim pritvaranjem rešena je otmica muškarca iz Srbije koji je radio za grupu, ali im je ostao dužan 2.000 evra - izjavio je tada Franc Ruf, generalni direktor za javnu bezbednost Austrije.

- Zadobio je teške telesne povrede, a dok su ga tukli i mučili, sve su snimali. Na snimcima se čuje kako žrtva cvili i moli za pomoć - rekao je Ruf.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mediji: Austrija neće izručiti Dekstera Srbiji

Izvor: B92, 25.Jul.2021

Dokazi zločina u Austriji protiv jednog od vodećih članova kriminalnog kavačkog klana, Daria Ðorđevića zvanog Dekster, su čvrsti...Toliko da Austrija ovaj put neće pozitivno odgovoriti na zahtev za njegovo izručenje Srbiji, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung"...Dekster je uhapšen u Austriji,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.