AU, DA LI JE OVO MOGUĆE? Klinton poručio lažnoj državi: Prestanite više sa glupostima

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 22:26

AU, DA LI JE OVO MOGUĆE? Klinton poručio lažnoj državi: Prestanite više sa glupostima

Bivši američki predsednik Bil Klinton stigao u Albaniju povodom Dana nezavisnosti SAD.

Bivši predsednik SAD Bil Klinton je tokom govora na ceremoniji u njegovu čast u Tirani izrazio zabrinutost zbog situacije na severu Kosova i pozvao vladu Kosova da odstupi i pokaže svetu kako izgleda inkluzivna budućnost, misleći na prava srpske manjine na severu, prenosi Lajmi.

- Postoji spor koji se sada dešava na Kosovu za koji bih voleo da se nikada nije dogodio. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << To više nije moja odluka, nego su Kosovari stvorili ta četiri grada u korist Srba da im daju još četiri gradonačelnika. Tako da mislim da nije trebalo da se održe ovi izbori - rekao je on.

Klinton je kazao da smatra da je lako Albancima, koji su sada u većini, da pokušaju da iskoriste trenutak da iznesu svoj argument, ali prava stvar koju treba da urade je da prestanu sa ovim glupostima.

- Kakvo veliko političko pitanje može stvoriti ova tenzija, građanima treba reći da moraju da glasaju. Ako razmislite o ova četiri grada, daleko su od bilo koje moderne naučne laboratorije, u kojoj se modelira svet, jer njime upravljaju ljudi koji više vole dominaciju nego saradnju. Nadam se da će Albanci moći da pokažu svetu kako izgleda inkluzivna budućnost - objasnio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.