AU, CRNO NAM SE PIŠE: Srbiju čekaju prolećne temperature, a onda SMRZAVANJE! Upozorenja pljušte, nije dobro

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 17:52

AU, CRNO NAM SE PIŠE: Srbiju čekaju prolećne temperature, a onda SMRZAVANJE! Upozorenja pljušte, nije dobro

U Srbiji će sutra na severu biti pretežno vedro, a u ostatku zemlje oblačno uz prestanak snega, dok će tokom dana biti bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni vetar, koji će posle podne i uveče biti u slabljenju i skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura od -3 do 2 °C, a najviša od 4 do 8 °C.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
I u Beogradu sutra do jutra oblačno uz prestanak snega, a tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od -2 do 0, a najviša će biti oko 6 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u sredu i četvrtak (17. – 18.01.) vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje.

Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 9 do 12 , a u četvrtak od 13 do 20 stepeni, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno – do 5 stepeni.

Kiša se povremeno očekuje od srede uveče. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

U petak, 19. januara, naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

Za vikend hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg. Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slabljenju, a u nedelju u ponovnom skretanju na južni.

Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delimično razvedravanje, najniža temperatura -3, najviša 8 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2024, 02:20

U Srbiji će danas na severu biti pretežno vedro, a u ostatku zemlje oblačno uz prestanak snega, dok će tokom dana biti bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.